Streekproduct

Bij de Rode Mus vinden we het belangrijk om verbinding met de klant te zoeken: ,,Het is geweldig om te delen hoe wij hier met passie op een verantwoorde manier werken. Het hoort bij de tijdsgeest, mensen willen weten waar hun eten vandaan komt. Dat zorgt voor meer waardering en die positieve reacties geven ons weer energie.”

fruit24juni2017klein.jpg

Weet wat je eet

In de reguliere voedselindustrie gaat een product vaak langs veel tussenhandelaren die winst willen maken op het product. Maar voor die leuke aanbieding in de supermarkt betaalt wel iemand de prijs. Vaak zijn dat de boeren, die hun producten voor een steeds lager bedrag moeten verkopen. Als consument heb je bovendien meestal geen idee waar het voedsel vandaan komt, terwijl steeds meer mensen dat wél graag willen weten.

streek2rodemuskoe

Lekker Lokaal

Wij denken dat er allerlei voordelen zijn aan lokaal eten kopen. Als je weet wat je koopt krijgt eten een heel andere dimensie. In de korte voedselketen kennen de consument en producent elkaar. Zo kunnen er ook verhalen worden verteld over productiewijze, de bodem, de invloed van de seizoenen enz. En heb je een vraag of opmerking ? Wij horen het graag. Het lokale product legt een korte route af van boer naar bord. Dat is goed voor het milieu. Het is ook vers voedsel van het seizoen. Dat is gezond en lekker. Niets lekkerder dan verse blauwe bessen in de zomer!

streek3oogst10juli2016

Bessenkast

In het bessenseizoen verkopen wij onze bessen aan huis. Uit het bessenkastje aan de weg kunt u zelf verse bessen kopen. Tijdens het seizoen wordt het kastje gevuld op woensdag t/m zaterdag. Onder het kopje ‘Actueel’ is te lezen wat er geplukt is. Voor de bijzondere bessen en de overheerlijke jams en sap kunt u ook doorlopen.

streek4bessenwinkel

Bessenseizoen

Tijdens het bessenseizoen verkopen wij in onze schuur een beperkt assortiment streekproducten zoals verschillende soorten bessenjam, en blauwe bessen compote. In onze kleine boomgaard rijpen de appels en peren voor ons heerlijk biologisch appel-perensap. Samen met Het Wildhuys laten we ons fruit verwerken bij Schulp tot een zomerse dorstlesser. De tuin, de polder, het fruit, het zijn allemaal inspiratiebronnen voor de schilderijen van Riek Bakker. De Rode Mus geeft ansichtkaarten van een aantal schilderijen en tekeningen uit in eigen beheer. Natuurlijk te koop bij de Rode Mus!